Navigations

Status Update ^_^

16 December 2012

Jangan Kacau Orang Hari Jumaat !

Views
Assalamualaikum everybody ! Happy nampak ! So wanna hear my story today ? Come read this !

Okay .. xtau la knape .. tapi .. aku rasa seronok sangat .. and aku terasa nak kacau orang erk ! more specific .. 'dia' lah .. okay .. hantar jelah text .. masa tu nak gi makan .. ingatkan dia xnk reply so cakap la sorry .. then , hmm .. dia kata nak gi solat jumaat .. *pap ! tepuk dahi* .. aku lupa yang hari tu hari jumaat ..
o.0  aku hantar satu lagi text and ingatkan nak sambung kacau lepas orang habis semayang jumaat .. tp langsung xkacau dah lepas tu .. nak tau kenapa ?

Haha  ^ 0 ^

Aku pening bhai ! Dah setengah jam turun dari feri baru terasa effect dia .. kepala aku betul2 pening .. Sampai habis satu hari tu .. Malam tu aku makan panadol .. *nasib baik mama bawak* ..

Esoknya .. aku xde masa sebab banyak tempat aku nak gi .. so aku tak text dia .. tp malam aku free dah .. so masa nak gi makan .. aku text lah .. saje2 je sbnarnye .. tengok2 dia reply .. aku pun x tau nak cakap ape .. so aku merapu je lah .. tanye je ape aku nak tanye .. lalala ~

Kesimpulannya !!! korang jangan nak kacau orang masa hari jumaat or masa orang tu nak gi wat ibadah ye ! INGAT !

p/s: peringatan untuk diri sendiri jugaa..




The Swagie says 'like' it ! and thank you for reading ^_^

06 December 2012

Hey 'YOU' Nak Tahu Tak ???

Views
Peace be upon everybody !  ^_^

Balik je dari swimming pool tadi kan I terus online .. hmm ade yang x tau ? bace entry nih ... >>> Swimming Pool = Babysitter <<<

Hah .. sambung cite .. I terus bukak list chat .. nampak dia online .. I nak sangat chat ngan dia sebenarnya .. dah lama x contact dia since SPM break hari tu .. hmm ~

Masa SPM break hari tu kan I contact dia .. Pastu ade kawan I bagi tau yang 'dia' stress sebab tau ade sorang girl ni menangis sebab tengok 'dia' study ngan another girl .. orang hot lah katakan .. haha .. I tekejut la jugak .. klau just admire xyah lah sampai nak menangis bila tengok dia ngan girl lain .. haha .. lagipun kan diorang study bukan bertepuk tampar ... tapi xtau lah kalau ye..  

friend I tau sebab ade someone yang contact dia bagi tahu benda ni .. it's not a big deal klau diorang study sama2 sebab dia tu kan budak pandai .. so kalau x nk ajar karang orang kata kedekut ilmu pulak .. dah lah tengah exam masa tu .. haih ~ nasib baik aku x jadi hot stuff masa high school 

Okay ! back to the story .. memang nak sangat2 contact dia lagi .. n ade benda nak cakap sebenarnya .. tapi  cam not ready lagi .. memang just admire dia .. n xdelah terfikir nak couple sekali pun .. Couple ! haha .. not my topic anymore .. I just like to admire people .. sebab admire xkan bagi kita apa2 harapan .. 

Yeah .. I memang pernah bagi macam2 kat dia .. but it just on admiring purpose .. jangan pikir yang I ni tergila-gilakan U sangat .. klau Bieber ade depan mata n selalu ade macam study tempat sama dengan I sekalipun I'll do the same as I do to you .. knape ? I kan admire Bieber .. ^_^

Wow ramainye kau admire orang deana .. haha  ^_^ 

xde la ramai just kurang dari 10 orang jerrr ... I'll admire people who catches my eyes on them .. tapi xde lah semua tu aku bagi macam2 .. dalam kurang dari 10 orang tu .. just 2 orang je yang I bagi stuff like choc , tee shirt n so on .. kalau admire nie cakap in post yang lain la .. nanti x cukup satu page .. hehe ~

Lastly , memang nak sangat chat dengan dia balik .. nak contact dia lagi .. tapi bukan sekarang .. takut gak kalau dia rimas .. haha ! tau perasaan tu sebab I pun pernah kena okay ! macam I cakap tadilah nasib baik aku x jadi hot stuff in high school haha ..  ^_^

okay lah pen off now !



The Swagie says 'like' it ! and thank you for reading ^_^

Swimming Pool = Babysitter

Views
Assalamualaikum semuaaaaaaaaaa ! sihat selalu yaaa !  ^_^

Hmm .. hari nie nak post ape ek? *thinking*

Okay2 !! dah tau ! 

hmm .. Lebih kurang pukul 10 pagi tadi saya pergi swimming pool teman adik2 .. plus jd babysitter diorang ! adoi ~ terpaksa lorh .. hmm .. saya x mandi pun .. just main game sambil dengar lagu .. then bosan, saya baca novel .. tengah2 baca .. ada lah dua tiga orang yang boleh saya wat cuci mata sekejap *amboiakunih* haha LOL ! saya lepak sensorang kat meja bulat tu .. pastu sempat pulak mamat ni tanye ..

" hai ! x swimming ke ? "
" err .. x .. *senyum* "
" hmm .. okay ! bye ! " , huh ~ gila ! nasib baik x cakap banyak mamat nih .. *tariknafashembus* .. plus .. nasib baik handsome !! *senyumsampaitelingabiladiadahblah*
 
emm .. hilang bosan .. okay ! serious ! Dalam pukul 3 camtu kitorang balik sebab hari dah nak hujan .. saya rasa legaaaaa sangat boleh balik .. hmm .. balik je terus online .. baca buku malam kot .. haha .. hari nie rasa malas lah x tau knape .. huhu ~ 



The Swagie says 'like' it ! and thank you for reading ^_^

01 December 2012

I Love You And Always Will Be

Views
Kenangan Memang Senang Disimpan Tapi Sukar Untuk Dilupakan .. Sorry sebab tajuk agak jiwang .. tapi mimpi tu buat aku jadi macam ni .. mimpi yang sangat sedih .. mimpi yang mengingatkan aku dekat dia .. Orang yang aku rapat masa zaman persekolahan dulu .. Orang yang aku sayang ..

Kenangan silam ...

Macam biasa , dekat tempat yang selalu kitorang lepak .. seminggu lepas UPSR . (Seriously ! A big LoL !!!)

" Hey ! I ada benda nak cakap dengan U .. "

"oh yeah ? ape dia ?

" Hmm .. macam mana nak bagi tau ni .. "

" Are you talking to yourself ? "

" hah ? aaa .. I .. I .. "

" haha .. sejak bila you jadi gagap ni ? I x tau pun .. " , cucuk pinggang dia ..

" I nak U disamping I selalu .. "

" Hey ! ape yang you mengarut ni ? I kan memang dengan you selalu .. and semua orang tau tu .. " ,  gelak .

" Deana , I serious ni .. " , telan air liur .. kalau dia dah sebut nama memang dia serious !

" Sorry , tapi I x faham .. "

" I nak ade relationship lebih dari seorang kawan .. "

" But .. I thought that you're my BFF ? "

"  Yeah .. I'm still your BFF .. Your BoyFriend Forever .. I know it's hard for you to accept now .. if you need time, I understand .. "

" Yes , I do need time . "

" Kalau you x terima pun ,  I harap kita still jadi BFF . " 

" Aaa .. sure .. I x boleh nak cakap ape skarang .. I had a shock you know ! "

*dua2 gelak**kaku*

Kenangan nie memang xkan aku lupa .. setiap bait2 yang kitorang ungkapkan .. seriously aku x boleh lupa .. that moment is so precious to me .. Sudahnya this relationship bertahan sampai before PMR .. Aku terpaksa buat keputusan tu .. masing2 stress and ade banyak masalah tambah pulak dengan sekolah jarak jauh .. SUSAH ! I'm so sorry for the decision .. really2 sorry ! Tapi I nak you tahu that I Am Still Love You And Always Will Be !

Again , sorryyyyy sangat2 ! sebab aku tulis ni masa aku tengah emo .. Sorry eh ?


I Love You And Always Will Be ..


The Swagie says 'like' it ! and thank you for reading ^_^

29 November 2012

That Thing Shouldn't Appear !!!

Views

Assalamualaikum n good day everybody ! 

Hari ni I nak ceirta pasal malam semalam.. bukannya nak cemarkan blog Princess Bieber dengan benda2 macam ni tapi.. I nak share cerita ni sikit..

Okay ! macam ni..semua orang tau binatang haram bab 1 tu kan? haha..okay2.. kita panggil dia dengan panggilan elok sikit bunyinya that is pig..  memang semua orang tau bentuk rupa dia tapi x selalu nampakkan?

Haha.. semalam masa I naik kereta dalam perjalanan nak balik rumah, mula2 I nampak anjing tau.. okay.. kalua anjing tu memang dah selalu nampak n tu dikira normal la kan? tau x .. bila papa I bawak kereta ke depan lagi sikit.. tetiba I nampak ade binatang besar..

"besar betul anjing ni" (monolog)

Tapi bila I tengok betul2.. baru I nampak yang tu pig.. I ingatkan I sorang je yang nampak.. rupa-rupanya my two little sister pun perasan jugak.. haha ! Mama I tidur sebab dia demam.. bila adik sebut je pig(dalam bahasa melayu) tu.. mama I terus bangun.. dia x boleh kalau ade orang mencarut ni.. pastu nasib baik adik I kata ade binatang tu kat situ.. haha.. x jadi nak marah sebab memang ade binatang haram tu.. dari nk marah tukar jadi nak gelak semahu-mahunya.. LoL !

Sampai rumah x habis2 my sisters cakap pasal pig tu.. diorang nie..teruk betul..memang sebijik macam jakun.. tapi memang patut pun.. klau tau pun rupa pig tu just tengok kat zoo.. tu pun dah berapa abad dah x pegi zoo. kahkahkah ! klau ade dalam tv pun kartun je la.. yang pooh bear tu..

Okaylah..Ooooppss..macam mana pig tu boleh ade kat situ I pun x tau..benda haram tu x pernah berkeliaran kat situ pun..nasib baik rumah I jauh lagi..kalau x.. x tau lah... okay.. I shall pen off now !





The Swagie says 'like' it ! and thank you for reading ^_^

Guanzhou, China..Sorry For Late Update !

Views

Peace be upon everybody !!

Today I wanna share with you..some of my photos at Guangzhou, China..

I am so sorry because of the late update..

Went there on 5 Dec last year..haha..too late aye?

okay jom cuci mata !..wait ! sebeum tu nak bg tau yang Guangzhou ni old country..n country ni kat selatan China..

Klik gambar kalau nak tengok dengan lebih jelas !



oooppss..bukan bawak boyfriend tapi dia ni tourguide kitorang..(dia kata dia jambu) ade ke patut.. LOL! haha



nie dekat tugu kambing..


my aunt nina..

nie..orang cina tengah main something like their indoor game


ni..tourguide yang handsome tu..ceewaaaahh..



ni masa kat luar hotel...



ni menara yg paling tinggi kat Guagzhou,China..






My mother and I



banyak gilaa arnab..comel !




 ni.orang2 tua main game..


Hey ! blakang tu sungai ! LoL



my aunt..saya rapat dengan dia!




memang cantik !


dari kiri pak su, ibu, me, aunty nina, mama, n mak long.
ni jelah yang pegi china..my two little sister and my father x ikut..




nie dekat restaurant ..yg tu penyambut tetamu dia..nama dia Fatimah.




nie dekat Beijing street..SHOPPING !




nie tempat bersejarah..kat tengah-tengah alam pulak tu..








yooohooo ! I'm on red carpet yaw ! haha !


Sebenarnya ade banyak lagi gambar tapi .. ni je la yang I boleh tunjuk.. lagipun klau nak tungu upload lambat la..xpe kan? okay..



The Swagie says 'like' it ! and thank you for reading ^_^

27 November 2012

Hello Me !

Views
Peace be upon to you, everybody ! Hari nie princess update gambar je okay !
Nie masa princess kluar nak gi makan..lalala ~ kluar duit jap..



  •                kat dalam kereta tunggu my aunt kluar duit..



  •                okay.. I tengah text 'someone' masa nie...



  •      cuba buat 'duckface' yang korang selalu buat..(buruk sekali)..



  •         princess tercari-cari dimana 'Prince' right ! haha LoL !


  •                   hmm..fikirkan nak usha sape tahun depan.. 



The Swagie says 'like' it ! and thank you for reading ^_^

Jom Edit Blog !

Views
Peace be upon to all off my friend ! 

Hari nie xde nak cakap ape pun tapi terasa nak update blog..so princess tulis la entry nie.. sekarang tengah nak edit mana yang patut..nak have fun dengan site sendiri.. jealous? jom la join

Sambil2 tu..nak cakap benda yang princess da buat sepanjang minggu lepas..


  •      tuition 
  •      study ngan kawan2
  •      pegi sekolah lama
  •      shopping
  •      makan2




The Swagie says 'like' it ! and thank you for reading ^_^

25 November 2012

Have A Great Time !!!

Views
Peace be upon to all of my beloved readers !



Okay  ! Princess Bieber wanna tell you about what she had done during the last weekend
Firstly..On Saturday evening..My aunt and I including my family members went out to celebrate my sister's success on her exam so..we went for shopping..We went to Jalan TAR..then..to SOGO..there's so many shirt and blouse and skirts..seriously ! She don't know which to choose.. Including me ! haha.. alang2 tu aku pau la ibu gak ! Act, my sister easy to choose the blouses but it's hard for me..haha..a little bit annoying cause I am over yaw ! 

We're really having a great time together !  

Next, We went eating at Ampang. At first, I think we're gonna eat at a restaurant. But.. we're eating just at the gerai stall ! haha ! And I eventually losing my appetite, wanna eat sizzling chicken chop .. 

So I decided to eat Nasi Goreng Paprik ! nasib baik sedap..dengan sambal belacan lagi ..  My mother and my aunt eat sizzling chicken chop..while my sisters also same as me .. alamak BI hancus beb ! But it's alright ! at least I've try to speak..haha lol !  Air pulak..fresh watermelon juice, mango juice, milo ice, lychee juice and more...

Okay ! Sunday pulak ! 

Mula2 ingat nak tengok High School Musical .. tp my aunt ajak kluar gi KLCC so aku join la skali..muehehehe !! kat sana kitorang cari baju sejuk sebab my aunt nak gi oversea nanti and lepas tu kitorang ade tangkap gambar gak ! nanti princess upload okay ! tapi bukan sekarang la ye..
then, kitorang gi makan kat foodcourt..

Pastu ingatkan nak balik dah..adik aku gi bodek mak long gi tengok movie..and she said okay ! Hurray for us ! tengok cite Rise Of The Guardian.. Best gila..klau nak tau klau korang tengok dijamin best..cite dia fun..and exciting ! gi lah tengok ! 

Abis cite tu kitorang balik and..sampai je rumah ade surprise untuk princess ! ada baby..yay ! da lama dah x dukung baby..nak tau baby sape? ikuti post yang seterusnyaaa !  


thank you for reading !




The Swagie says 'like' it ! and thank you for reading ^_^

16 November 2012

10 times 'BELATED'

Views



Assalamualaikum sume !! 

Nak cite pasal tajuk kat atas tu...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!

tau x..boleh pulak tersalah tarikh??#mukasedih

tapi takpelah..nak wat camne?? *knape dengan saya?* Nie cite dia..

Nak wish kat orang..tapi dah lambat sepuluh hari..REPEAT ! 10 days..tau x ape da jadi kat perasaan aku nih? 

Tp xpe la..tuan punye badan dah kata xpe..so kita abaikan aje perasaan malu tadi.. Bukan ape..kalau x silap la kan..aku tengok number ic dia da betul dah..ke..aku excited sangat sampai x reti nak bace tarikh?

hmm..tulah..nasib baik tahun depan ade lagi..mintak2 la dipanjangkan umur..aku nak wish kat dia tarikh yang  betul..rasa serba salah pun ade..almaklumlah.. FANATIC FAN dia ! LOL ! 

anyway..happy belated belated belated belated belated belated belated belated belated belated birthday ya !

walaupun tau cukup skali je 'belated' tu sebenarnya...tapi..nk gak cukup kan 10X..

p/s : kalau  U bace nie..SOORRYYY tau ! really mean it.


the second rose..




The Swagie says 'like' it ! and thank you for reading ^_^

15 November 2012

Istanbul Aku Datang !

Views



Assalamualaikum semua.. ^^ ceria selalu ya !

Haa..nak tau cite tak? tengah hari tadi princess gi tengok Istanbul Aku Datang..

cite tu romantik n best betul !

haha..x sia2 la princess pegi tengok cite tuh..

Lisa Surihani memang cute masa berlakon.. plus ade adegan2 sweet dengan Beto..

haha..

sape tak tengok lagi? rugiii..

jamin best punya ! 

okaylah.. sampai sini dulu..nak ikut gaya Lisa boleh?

xoxo, PBS !! 










The Swagie says 'like' it ! and thank you for reading ^_^

14 November 2012

Too All Ladies Please Take Note !

Views
Assalamualaikum alls !

Friends..I wanna share something with you..read this ! (if you're concern about yourself)

To all ladies :)

Dia tengah tido, tp malaikat duk tulis dosa dia. Dia tengah solat, malaikat duk tulis dosa dia jugak. Dia belajar, makan, mandi, malaikat tetap setia mencatit dosa dia. Dia x buat ape2 pun...
malaikat masih x berhenti catit dosa dia.

Eh? Ape salah dia?

Rupanya banyak mata2 sedang melihat gambarnya yang tak menutup aurat di fb. Setiap kali ada lelaki yg melihat, setiap kali itulah dosanya bertambah
 
Seramnya. Awak, gambar2 awak tu memang cantik, comel, cute je. Tp simpan la semua tu untuk suami awak je. Hanya yg halal je layak nikmati kecantikan awak tu. 
 
Tak perlu nak tayang aurat awak kat satu dunia. Hot kat dunia, kat akhirat hot dgn api neraka pulak. Sanggup ke awak? Ngee~~

Sape2 pun boleh buat camtu kan? Nanti awak dah meninggal, kat dalam kubur tuh malaikat takkan berhenti seksa awak selagi ade lelaki atas dunia ni yang duk tengok gambar awak yg x tutup aurat. Masa tu ape yang awak boleh buat? Nothing. Hidup di kubur yatim piatu, tinggallah seorang dipukul dipalu~

Ingat!!...dunia ini hanya sementara....while...akhirat is forever....





The Swagie says 'like' it ! and thank you for reading ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...